Please select your page

Lansare platformă digitală haisalut.ro

haisalut

Asociația Identitate Culturală Contemporană a lansat joi, 25 iunie 2020, proiectul online www.haisalut.ro, o platformă digitală de conținut, a cărei misiune este să promoveze excelența românească din afara țării în rândul publicului din România. Prin intermediul acestei platforme, se dorește o contribuție la menținerea și consolidarea spațiului cultural românesc, dar și crearea unei comunități de profesioniști români din afara țării care, prin expertiza lor, contribuie la promovarea identității culturale românești în lume.

Printre participanții la lansarea platformei dedicată diasporei românești sunt și câțiva oameni pentru care românitatea este, ca şi pentru entuziaştii haisalut.ro, profesiune de credință. Şi care credem că „dor” chiar este traductibil şi-n alte graiuri.

  • Jan-Willem Bos - român întâi făcut şi-apoi născut: traducător-interpret, scriitor, publicist și lexicograf. A studiat limbă și cultură română în Amsterdam și literatură comparativă în Illinois;
  • Diana Vrabie - coordonatoarea navetei culturale de pe Podul de flori: conferențiar universitar, Catedra de literatura română și universală, Facultatea de Litere (USARB), critic și istoric literar. Doctor în filologie, membră a Uniunii Scriitorilor din România și a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Membră a Asociației Ziariștilor Independenți. Autoare a mai multor studii și antologii literare;
  • Daniel Pavel - şeful secției de limbă română a Radio Max Viena.

Evenimentul a fost transmis live pe pagina noastră de
Facebook: https://www.facebook.com/haisalut.ro/

Ce fel de conținut oferă platforma? Cui se adresează ea?

Există trei tipuri de conținut în jurul cărora se dezvoltă platforma:
1. Podcast – conversații pe subiecte diverse între unul sau mai mulți invitați din rândul românilor cu o carieră excepțională care trăiesc în afara țării și moderatorii din partea echipei AICC (Asociația Identitate Culturală Contemporană). Episoadele de podcast vor fi prezente deopotrivă pe site, cât și promovate pe canale adiacente (precum social media sau platforme special dedicate podcast-urilor). Subiectele conversațiilor depind de expertiza invitaților și de relevanța acestora pentru obiectivul platformei. Prin acest tip de conținut, ne propunem să ajungem la publicul din România interesat de menținerea și consolidarea identității culturale românești. De asemenea, podcasturile au cea mai mare capacitate de a genera un nivel ridicat de vizibilitate pentru proiectul haisalut.ro.

2. Editoriale de opinii – secțiune dedicată profesioniștilor români din afara țării, care pot să prefere o formă de exprimare a ideilor lor în scris, mai degrabă decât sub forma podcasturilor

3. Articole – generate de către o echipă dedicată de copywriteri, pe diferite subiecte de interes pentru audiență și în concordanță cu obiectivul platformei (ex: noutăți din literatura contemporană – autori români de succes în străinătate, magazine și restaurante cu specific românesc din străinătate, evenimente, tradiții etc.). Echipa de copywriteri va fi alcătuită din studenți români din străinătate, care sunt pasionați de scris și de cultura română.

Nu în ultimul rând, în componența platformei va intra și o secțiune dedicată cursurilor de limba română, care se vor desfășura online.

Prin intermediul acestei secțiuni, ne dorim să le oferim românilor din țară sau din străinătate un mediu în care își pot perfecționa și dezvolta cunoștințele de limbă română, dar și să creăm o comunitate de experți care împărtășesc din cunoștințele lor și care contribuie la consolidarea identității culturale române în lume.

Echipa AICC România
https://haisalut.ro/despre-noi/

haisalutro

Mobile apps




Bucharest Museums
Cluj Napoca Museums
Bucharest Jewish Heritage
Constanta Museums